Rån

Vi har brottmål som specialitet

Väpnat rån mot telebutik

Telefonbutiker hör till de mest råndrabbade handelslokalerna just nu. På grund av den allt mindre kontanthanteringen så är smartphones ett eftertraktat byte för desperata rånare som vill göra snabba klipp på svarta börsen. Ännu ett rån mot en telebutik inträffade i Upplands Väsby norr om Stockholm i tisdags. Två män jagas nu av polisen. Rånet utspelades strax efter klockan nio på tisdagsmorgonen den 27 september. Två beväpnade och maskerade män klev in på en telebutik i Upplands Väsby. De två personerna ska enligt vittnesuppgifter ha haft pistolliknande föremål som de hotade butikspersonalen med. Männen kom över både en okänd mängd kontanter, enligt senare uppgifter några tusenlappar, och ett flertal telefoner vid rånet. Ingen, varken kunder eller butikspersonal, ska ha skadats. Dock ska personalen ha blivit chockad av händelsen.

– Det är givetvis inte trevligt när man får något som man uppfattar är ett vapen riktat mot sig, säger polisens talesperson till Aftonbladet.

Lämnade platsen i en Volvo

De två personerna ska enligt vittnen ha lämnat platsen i en mörkblå Volvo, som tidigare har anmälts stulen. Dem hittades senare samma dag parkerad i närheten av platsen för rånet. Enligt polisen hittades den i den vanliga radie där man brukar hitta bilar som rånare använder för flykt.

Om de hade någon ytterligare medhjälpare är än så långe oklart. Polisen kan inte heller säga om man tror att männen är farliga för allmänheten, men manar till försiktighet i kontakt med dem.

Hundpatruller genomsökte platsen

Polisen förhörde omedelbart vittnen, undersökte om det finns övervakningskameror på platsen och gjorde en teknisk undersökning av platsen. Dessutom undersöktes platsen av flera hundpatruller. Händelsen i Upplands Väsby utreds som grovt rån. När detta skrivs har ingen person gripits för rånet.

29 Sep 2016