Rån

Vi har brottmål som specialitet

Barnfamilj i Solna utsatt för rån

En barnfamilj i Solna utsattes för ett väpnat rån onsdagen den 7 december. Rånarna var i skrivande stund fortfarande på fri fot, berättar Expressen.

Det var strax efter klockan 22 på onsdagskvällen som polisen fick larmet från en lägenhet i Råsunda, en del av Solna. Det var två män som hade trängt sig in i bostaden och hotat och rånat en familj på fyra personer.

Rånet pågick i en timme

Rånarna ska enligt uppgifter till polisen ha varit inne i lägenheten i ungefär en timme och även hotat familjen med en pistol, eller ett pistolliknande föremål. En man i familjen ska dessutom ha fått ett slag i huvudet av en av de båda rånarna. Enligt polisen ska mannen ha blivit fysiskt skadad, dock inte allvarligt. Familjemedlemmarna uppges dock vara chockade och psykiskt mycket medtagna av rånet.

Tog med sig guldsmycken och pengar

Rånarna kom över guldsmycken och pengar motsvarande en hittills okänd summa under rånet i lägenheten. Polisen har rubricerat händelsen som grovt rån, men inga misstänkta har än så länge gripits. På natten hade polisen kriminaltekniker på plats för att undersöka brottsplatsen i förhoppning att hitta spår efter gärningsmännen. Polisen har även gått ut med information om händelsen och hoppas vittnen ska ge sig till känna med viktig information om detta rån. Dessutom har polisen genomfört dörrknackning i området i hopp att få fram något som kan göra att man kommer närmare en lösning.

Den drabbade barnfamiljen har inga fysiska skador, men är chockade av händelsen och har erbjudits stödinsatser.

8 Dec 2016