Rån

Vi har brottmål som specialitet

17 personer gripna för uppmärksammat rån

Ett mycket uppmärksammat rån skedde i höstas i Paris. Det var tv-stjärnan Kim Kardashian som rånades på smycken till ett värde på 9 miljoner euro. Nu har sjutton personer gripits i Frankrike, alla misstänkta för inblandning i det spektakulära rånet, berättar DN.

Det var under natten mellan den 2 och 3 oktober som det hände. Den världsberömda tv-profilen Kim Kardashian, också känd som hustru till hip hop-stjärnan Kanye West, överfölls på sitt rum på ett av Paris dyraste lyxhotell.

Maskerade och beväpnade rånare

De maskerade rånarna var beväpnade och klädda i polisuniformer. Hotellets nattportier övermannades och två av rånarna bröt sig in i stjärnans hotellrum. De hotade henne med ett skjutvapen, band henne och låste sedan in henne i badrummet.

Sedan började rånarna plocka åt sig av Kim Kardashians juveler. De tog hennes vigselring, som enligt uppgifter är värd fyra miljoner euro. De plockade dessutom med sig en väska med smycken, värda sammanlagt fem miljoner euro. Rånbytet var ett av de största i Frankrikes kriminalhistoria.

Hotellet där rånet skedde är mycket dyrt och har hög säkerhetsnivå, särskilt som det hela inträffade under den stora modeveckan. Både polis och hotellets egna säkerhetsvakter fick hård kritik för bristande säkerhetsarbete i samband med rånet.

17 personer gripna

Nu har alltså 17 personer, inklusive tre kvinnor, gripits för rånet. Den franska polisen är dock fortfarande förtegna om det inträffade. De flesta greps i den franska huvudstaden, men några upptäcktes av polisen i andra delar av landet. Enligt uppgifter ska det handla om yrkeskriminella personer som är kända för polisen sedan tidigare.

Enligt franska medieuppgifter ska DNA-spår på hotellrummet lett polisen på spåren. Rånarna tappade även ett diamantsmycke under flykten, det är dock okänt om det hittades några DNA-spår på det.

Kim Kardashian blev svårt chockad av rånet.

26 Jan 2017