Rån

Vi har brottmål som specialitet

Butikspersonal skottskadade under rån

Skott avlossades när en butik i skånska Trelleborg drabbades av ett rån onsdagen 21 december, berättar Kvällsposten/Expressen. Två personer skadades vid rånet, varav en allvarligt, och båda fördes till sjukhus. 

Rånlarmet kom till polisen strax före klockan 19 på onsdagen. Två maskerade rånare ska då ha hotat personalen i en butik. Enligt vittnen ska det ha hörts skrik och en hylla som rasade inne från butiken. Männen var beväpnade med kniv och pistolliknande föremål. Två personer som arbetade i butiken skottskadades och hämtades med ambulans från platsen.

En man och en kvinna skadades

De skadade var enligt polisen en kvinna i 25-årsåldern och en man i 35-årsåldern. Kvinnans skador bedömdes som lindriga medan mannen var allvarligt skadad. Polisen var snabbt på plats för att genomföra en brottsplatsundersökning.

Enligt polisens uppgifter sent på onsdagskvällen ska det ha avlossats minst ett skott i samband med rånet. Vilken typ av vapen skottet avlossats med är ännu så länge oklart. Enligt de första teorierna så kan det ha handlat om en soft air gun, en sorts luftpistol. Men efter att man skrivit anmälan så tror man att det kan ha varit ett skarpare vapen än så. Detta beroende på mannens skador, som av allt att döma orsakats av ett tyngre vapen än en soft air gun.

Gärningsmannen lämnade platsen omedelbart

Gärningsmännen lämnade platsen snabbt efter rånet. De söktes kort efter rånet av hundpatruller. Ett svårt arbete eftersom det befann sig många personer runt brottsplatsen. Men polisen frågar runt bland folk och letar efter vittnen till detta brutala rån. De misstänkta söktes fortfarande sent på onsdagskvällen i området i närheten av den rånutsatta butiken.

Vilket byte rånarna fick med sug efter rånet var när detta skrevs fortfarande oklart.

23 Dec 2016