Rån

Vi har brottmål som specialitet

Nytt väpnat rån mot butik i Malmö

Rånvågen i Malmö ser inte ut att minska i intensitet. I januari utsattes en butik i Rosengård i Malmö för ett väpnat rån. I början av april så greps och häktades tre personer. Samtliga år misstänkta för rån och flera andra våldsbrott.

Det var i januari som det brutala väpnade rånet inträffade på Vougts väg i Rosengård, en stadsdel i centrala Malmö. Fyra personer gick in i butiken där ägaren jobbade ensam vid tillfället. En av rånarna sköt honom i benet. Butiksägaren ska dessutom ha blivit slagen.

Fick med sig pengar och tobak

Rånarnas byte i detta fall var kontanter och cigaretter. Den skottskadade butiksägaren hämtades av ambulans och kördes till sjukhus. Han var vaken och gick att tilltala på vägen till sjukhuset och senare kunde polisen meddela att hans skador var lindriga.

Trenden är tydlig: butiksrånen ökar i Malmö, är ofta våldsamma och förövarna tycks bli allt yngre. Bara den kvällen var detta det tredje butiksrånet i Malmö.

Tre unga män greps i april

I början av april så greps alltså tre unga män misstänkta för detta rån och ett flertal andra våldsbrott. De häktade personerna är en 17-åring, en 19-åring och en 16-åring. Den fjärde gärningsmannen som syntes på bilder från övervakningskameror har ännu inte gripits.

Den 17-årige Malmöbon har suttit gripen ända sedan i början av mars, då för ett annat väpnat rån mot Lönngatan i februari. Vid detta tillfälle ska en av butikens personal ha knivhotats av rånarna. Under tiden som 17-åringen suttit häktad har polisen hunnit komma längre i utredningen när det gäller de övriga misstankarna mot honom. Därför begärdes han nu häktad för även det senaste väpnade rånet.

5 Apr 2017