Rån

Vi har brottmål som specialitet

Våg av rån mot hamburgerrestauranger

En våg av rån har de senaste dagarna drabbat McDonaldsrestauranger i västra Skåne. Tre nätter i rad drabbades den amerikanska snabbmatskedjan av väpnade rån. Natten mot onsdagen drabbades McDonalds i Lockarp. Dagen efter slog två beväpnade män till mot kedjans filial i Lomma och natten till fredagen var det lilla Staffanstorp som drabbades. I samtliga fall ska rånarna ha varit beväpnade och hotfulla mot restaurangpersonalen.

Larmet kom strax efter midnatt

Larmet om det senaste rånet, i Staffanstorp, kom vid strax efter midnatt natten mot fredagen. Rånarna var enligt vittnen beväpnade med både kofot och hammare och försvann snabbt med pengar från restaurangens kassor. Skånepolisen satte in hundspaning och senare på natten greps två män, en 18-åring och en 22-åring.

- Ingen blev fysiskt skadad, men gäster har blivit rädda och chockade, säger en talesperson från polisens ledningscentral till Sydsvenska Dagbladet

Polisen misstänker samband

Alla de tre rånen mot McDonalds-restauranger har enligt uppgifter från samstämmiga vittnet utförts av två personer. Polisen misstänker därför att de tre rånen har ett samband, särskilt eftersom de riktats mot samma kedja. De två gripna männen är misstänkta för rån.

19 Aug 2016