Rån

Vi har brottmål som specialitet

Uppmärksammade rån mot telebutiker

Telebutiker – är den nya trenden bland desperata rånare? De senaste veckorna har två sådana butiker utsatts för rån i Stockholmstrakten.

Någon tillförlitlig statistik finns inte att tillgå över rån mot just telebutiker – men om det uppstår en oro bland branschens butiksägare så är det lätt att förstå. Den senaste månaden har i alla fall två uppmärksammade rån skett – och båda på ganska spektakulära vis.

Neongröna män rånade butik

Onsdagen den 8 juni rånades en telebutik på Södermalm i Stockholm. Två män eftersöks för rånet.

Larmet kom 20 över tio på onsdagen. Två män i neongröna kläder och någon form av maskering för ansiktet rånade butiken på Götgatan innan de sprang därifrån. De hoppade sedan in i ett fordon och åkte iväg. Personalen i Telebutiken uppgavs vara fysiskt oskadda men chockade, berättar Aftonbladet.

Slog till – klädda i burkor

I mitten på maj skedde ett annat uppmärksammat rån mot en telebutik. Två personer iklädda heltäckande burkor tig sig in i en butik i Nacka Forum, före öppningstid. En av männen bar på ett pistolliknande föremål. Rånarna tvingade den skrämda personalen att öppna ett värdeskåp. 

- De visade varken kroppsform eller kön, sade Stockholmspolisens presstalesman Eva Nilsson till Aftonbladet.

De båda personerna avvek sedan från platsen i en grå bil, enligt vittnesuppgifter. Polisen inreder händelsen i Nacka Forum som grovt rån.

Brås hemsida  kan du hur utvecklingen ser ut i Sverige när det gäller rån.

9 Jun 2016