Rån

Vi har brottmål som specialitet

Sexårig flicka hjälte vid väpnat rån

En sexårig flicka hyllas som en hjälte i Nya Zeeland sedan hon kastat sig runt benen på en beväpnad rånare som hotade en butiksanställd.

Det hela utspelade sig i måndags, berättar Aftonbladet. Sex maskerade ungdomar rånade en elektronikbutik i Auckland beväpnade med yxa och kofot. Tre anställda och ägarens familj befann sig i butiken när rånarna stormade in och hotade personalen och slog sönder saker på hyllorna. En person jagades in på kontoret av en av rånarna. Han ramlade och blev slagen flera gånger av den yxbeväpnade rånaren.

Kastade sig runt benen på rånaren

Det var då sexåriga Sarah Patel klev in i handlingen. På en övervakningsfilm kan man se hur den lilla flickan kastar sig mot benen på en av rånarna. Flickan blev bortmotad och togs sedan om hand av sin morfar. Dramat har fått stor uppmärksamhet Nya Zeeland och Sarah Patel har kallats ”Nya Zeelands modigaste tjej” och hjälte. Att hennes ingripande var ett missförstånd tycks inte minska hennes status som hjälte.

Ett missförstånd

Enligt både mamma Nashrin och Sarah själv trodde hon att rånaren var hennes pappa. När hon förstod att det var en av rånarna sprang hon därifrån.

- Hon är världens modigaste, jag är så stolt över henne. Hon försöker alltid hjälpa alla så jag är inte förvånad att hon agerade, säger flickans pappa Suhai Patel, som berättar att Sarah var ordentligt omskakad efter dramat.

Efter rånet följde en dramatisk polisjakt genom Auckland. Fem av de sex gärningsmännen har gripits anklagade för grovt rån och misshandel. Den slagne butiksanställde fick inga allvarliga skador.

8 Sep 2016