Rån

Vi har brottmål som specialitet

Rån mot telebutik i Sundbyberg

Tisdagen den 23 augusti inträffade ett brutalt rån mot en telebutik i Sundbybergs centrum. Dramat kulminerade när en äldre man sparkades ned av rånarna när han försökte stoppa deras flykt från platsen.

Det hela utspelades vid lunchtid i tisdags. Enligt polisen rapporterade ett flertal vittnen att två maskerande personer rånade en telebutik i Sundbybergs centrum. Männen avvek från platsen i en mörk eller svart kombi ihop med en tredje gärningsman. Senare hittades en bil som tros vara flyktbilen i Rissne. Bilen har beslagtagits för teknisk undersökning, berättar Aftonbladet.

Äldre man skadades

En äldre man skadades i samband med rånet. Han sparkades ned när han försökte hindra rånarna när de flydde från rånet. Enligt ett vittne ska dessutom rånarna ha svingat en kofot mot den äldre mannen.

Även personalen i butiken hotades med kofoten. Ingen i personalen ska ha skadats vid rånet. - Han är en riktig hjälte, säger ett vittne om den äldre mannen, som togs om hand om personer som var på plats i Sundbyberg. Mannen fördes till sjukhus med ett brutet ben.

Ingen gripits för rånet

Ingen har gripits för rånet, trots att flera polispatruller och även hundpatruller sökte igenom närområdet.

Enligt vittnesuppgifter fick rånarna med sig gröna påsar med stöldgods från butiken, hur mycket är oklart. Gröna påsar har använts vid flera uppmärksammade rån under den senare tiden, men polisen vill inte kommentera om det finns något samband. .

25 Aug 2016