Rån

Vi har brottmål som specialitet

Rån mot guldbutik i Gamla Stan

Den 1 juni hände det igen. En guldbutik har utsatts för ett brutalt rån. Denna gång skedde rånet i Gamla Stan i Stockholm.

Larmet kom till polisen klockan 13.00 onsdagen 1 juli. Enligt uppgifter ska butiksägaren själv ha larmat förbipasserande som i sin tur hörde av sig till polisen. Polispatruller var snabbt på plats för att fram uppgifter och en förundersökning om grovt rån har inletts. Enligt Stockholmspolisen ska två ”propert klädda” gärningsmän ha släppts in i butiken, som ligger på Österlånggatan i Gamla Stan. De hade ingen synlig beväpning och var heller inte maskerade, enligt uppgifter till Expressen.

Hotade sig till stöldgodset

De två männen ska, enligt samstämmiga vittnesuppgifter, först hotat till sig stöldgodset, därefter bundit butiksägaren för att sedan avvika med stöldgodset. Rånarna tog ägarens nycklar och låste sedan butiken inifrån. De lämnade platsen till fots. Enligt polisens signalement ska männen ha varit över medellängd. När polisen kom till platsen bröt man sig in med en kofot och fann då den fastbundna och chockade butiksägaren.

Butiksägaren till sjukhus för kontroll

Den bundna personen fördes till sjukhus för kontroll. Hon ska dock inte vara allvarligt skadad, enligt polisens uppgifter. Hur stort stöldgods de båda rånarna fick med sig är i dagens läge okänt. Det finns dock gott om vittnen, eftersom det ligger många lunchrestauranger med uteservering i området. För närvarande är inga personer gripna eller misstänkta för rånet i Gamla Stan. Rån mot juvelerare och guldbutiker har ökat på senare år då kontanthantering har blivit allt mer ovanlig.

2 Jun 2016