Rån

Vi har brottmål som specialitet

Galoppbana utsatt för väpnat rån

Tre tungt beväpnade rånare slog till mot galoppbanan Bro Park under förra helgen. Rånarna kom enligt uppgifter över ett sjusiffrigt belopp efter att ha hotat personalen med vapen, skriver Aftonbladet. 

Det hela inträffade just efter en av årets största tävlingshelger hade avslutats. Flera beväpnade män tog sin in på galoppbanan utanför Stockholm efter att först ha legat gömda i buskar i närheten av banan. Ev av männen var enligt uppgifter beväpnad med ett automatvapen och två med pistoler. Inga skott avfyrades, men polisen betecknar ändå det inträffade som ett fullbordat grovt rån.

Misstänks ha bränt upp bilen

Enligt vittnet ska rånarna ha flytt i en svart Audi på E18, och kom undan trots att polisen lagt ut spikmattor. Senare hittades en misstänkt flyktbil norr om brottsplatsen. Bilen var satt i brand. Rånarna ska enligt andra uppgifter ha flytt med båt ut på Mälaren.

Eftersom det var en av årets stora tävlingshelger så spelades det mycket och det fanns mycket pengar i omlopp under dagen. Banans chef ville helst inte spekulera om hur mycket pengar som rånarna kommit över, men polisen misstänker att det kan röra sig om miljonbelopp.

Chockade av det snabba förloppet

Det hela gick fort och den personal som var kvar på banan blev chockade av det otäcka rånet. Ingen i personalen skadades lyckligt nog och när detta skrivs hade ingen av rånarna gripits för brottet.

16 Sep 2016