Rån

Vi har brottmål som specialitet

Brutalt och förnedrande rån i Botkyrka

Ett brutalt rån utfördes slutet på förra veckan i Alby i norra Botkyrka söder om Stockholm. Två personer rånade en kiosk på ett synnerligen grymt sätt. De två rånarna tvingade ned den kvinnliga kioskägaren på marken och hotade henne med ett pistolliknande föremål, som de höll mot hennes huvud. Samtidigt stod rånarnas kompisar vid sidan om och hejade på.

De maskerade rånarna är enligt polisen i 18-20-årsåldern. Rånarna lämnade platsen med de stulna kontanterna och cigaretterna i en stor väska som de lastade på en moped.

Ingen gripen för rån trots många vittnen

Rånet skedde vid niotiden i söndags kväll och än så länge har ingen gripits för brottet. Inget av de många vittnena som var på plats har velat berätta något om brottet, men polisen hoppas ändå komma vidare med utredningen.

- Det är uppenbart att många har sett det hela, säger polisens presstalesman Albin Näverberg. Att ett rån utförs medan kompisar står och hejar på är ovanligt, enligt polisen. Det har skett vid misshandelsfall, där det i vissa fall har lett till att brottet har förvärrats, men är mycket ovanligt vid rån.

"Det får mig att rysa"

- Det får mig att rysa. Tänk om det hade varit ens eget barn som hejat på när en människa blir så kraftigt förnedrad, säger Näverberg till SVT.

Kioskägarinnan blev inte fysiskt skadad under rånet, men blev enligt polisen svårt chockad.

21 Sep 2016